Symptomer og smerte

Vanlige plager og hva vi kan hjelpe deg med

Smerte i skulder

Skuldersmerte

Med skuldersmerter menes smerter som kommer fra strukturer i og omkring selve skulderleddet, eller leddet mellom kragebein og skulder (AC-leddet). Skulderleddet er et komplisert ledd og kroppens mest bevegelige ledd. Leddet omgis av leddkapsel, muskler og sener. Til sammen har dette til oppgave å støtte og stabilisere leddet for å kunne ha normal funksjon og bevegelighet. I tillegg finnes det også slimposer som sikrer at senene glir smidig i forhold til hverandre. Ved skuldersmerter kan det være skade eller irritasjon i selve leddet eller problem med sener og leddkapsel og det kan være slimposebetennelse eller kombinasjoner av dette. De aller fleste skuldersmerter skyldes feilbelastning eller overbelastning som kan komme plutselig eller over tid. Vanligst er irritasjon eller betennelsesreaksjoner i skulderen som står for omlag 75% av alle tilfeller av skuldersmerter.

Vanlig problemområde

En av tilstandene som er aller vanligst er en irritasjon av sener og/eller slimposen i skulderen som kalles for en fellesbetegnelse, subacromiell smerte (tidligere impingement syndrom). Dette er en vanlig overbelastningstilstand som kan gi kraftig smerte, verking, nedsatt bevegelighet og kraftløshet i skulderen. De vanligste symptomene er diffus smerte rundt skulder eller overarmen. Spesielt løft over skulderhøyde fremprovoserer ofte symptomene. Ved uttalt smerte kan det være verkende smerter i hvile samt også ha verking eller nummenhetsfølelse ned mot hånden. Hverdagslige oppgaver som å støvsuge, vaske håret og ta på seg jakke utløser gjerne smerten. Ved subacromiell smerte blir musklenes funksjon svekket som gir en kraftløs følelse. Årsaken til subacromiell smerte kan variere, så også symptombildet.

Behandling av skuldersmerte

Skulderen er et komplisert ledd fordi det er kroppens mest bevegelige ledd, derfor er det viktig med en individuell vurdering av tilstanden. Behandlingen ved skuldersmerte retter seg mot ofte å forbedre de stabiliserende musklenes funksjon rundt skulderen. Spesifikke øvelser blir en viktig del av rehabiliteringen samt å fjerne provoserende faktorer i hverdagen.

Hvordan kan Stadionklinikken hjelpe?

  • Undersøke og kartlegge skulderleddet og omkringliggende strukturer
  • Vurdere trykkbølgebehandling ved senesmerte. Les mer her
  • Behandling og smertelindring
  • Tilpasse og tilrettelegge for nødvendige øvelser og aktivitet
  • Henvise til ytterligere undersøkelser eller behandling ved behov
  • Se øvrig meny for undersøkelse og behandling

 

 

Enkle og effektive øvelser for ulike problemstillinger!

Meld på nyhetsbrev for nyttige råd og tips

Finn frem til oss

Veibeskrivelse

Inngang på Fredrikstad stadions langside mot «Værste-broa»

  • Gode parkeringsmuligheter
  • Gangavstand fra sentrum
  • Nære byferge
  • Handicap-vennlig

 

Spør om det du lurer på!

Kontakter du oss på e-post svarer deg innen 24 timer

Stadionklinikken AS

Adresse

Stadion 29, 1671 Kråkerøy

Telefon

69 34 35 45

E-post

info@stadionklinikken.no