Idrettsskader

En dårlig rehabilitert skade, er en av de vanligste årsakene til en ny idrettsskade

Våre idrettstjenester

Behandling

Vi behandler og rehabiliterer akutte idrettsskader og belastningsskader. Vår fysioterapeut er godkjent behandler under Idrettens Helsesenter (skadetelefon).

 

Individuell oppfølging

Stadionklinikkens terapeuter har lang og bred erfaring med å veilede utøvere innen rehabilitering etter skade, skadeforebyggende trening, prestasjonsfremmende trening og idrettsernæring.

 

Klubbavtale

Tegn en klubbavtale med oss og få rask hjelp med behandling, kartlegging og testing av utøvere med den hensikt å forebygge for idrettsskader. Vi utfører foredrag om skadeforebygging og skadebehandling.

Behandling av idrettsskader

Vi har lang og bred erfaring med å forebygge, behandle og rehabilitere idrettsskader. En dårlig rehabilitert idrettsskade er en av de vanligste årsakene til en ny skade. Derfor er målet vårt at utøveren skal holde seg skadefri og prestere bedre etter et skadeavbrekk. Utøveren som følges opp hos oss får råd, behandling og rehabilitering i tråd med dette.  Stadionklinikken hjelper flere lokale idrettslag og utøvere i individuelle idretter, på mosjonist og elitenivå.

Er du idrettsutøver med skade?

Vår fysioterapeut Håkon Wæhler er godkjent behandler i det kvalitetssikrede behandlingsnettverket til Idrettens Helsesenter/Idrettens Skadetelefon. Det vil si at hvis du har registrert skaden din hos Idrettens Skadetelefon kan du få dekket utgiftene for undersøkelse og behandling hos Håkon, i tillegg til at du da får oppfølging av en terapeut med god erfaring og interesse for idrettsskader.
Hvis du er usikker på om din idrett dekkes av Idrettens Skadetelefon, og hvordan vilkårende i forsikringen din er, kan du sjekke det på linkene under. Kontakt oss hvis du har andre spørsmål rundt dette!
Link til idrettene med avtale med IHS:
Link til forsikringsvilkår for din idrett:

Akuttbehandling av idrettsskader

Idrettsskader kan oppstå akutt eller gradvis over tid på grunn av overbelastning eller feilbelastning. Akutte skader skjer plutselig som støt eller strekk i muskulatur eller leddbånd. Ofte blir det blødning i vevet straks etter at skaden er skjedd, derfor er det viktig å avbryte aktiviteten ved akutte skader for å unngå forverring. Tidlig skadebehandling er viktig for å begrense skadeomfanget, stille en diagnose og korte ned rehabiliteringen.

PRICE- behandling gir sikker og god skadebehandling når en akutt skade oppstår, selv uten at man har en sikker diagnose. Dette bør gjøres så fort som mulig og kan gjøres av alle. God førstehjelp kan bidra til at det er enklere å stille en diagnose av fagpersonell på grunn av mindre hevelse i skadestedet. PRICE-behandlingen bør opprettholdes 1-2 døgn for å være effektiv.  

PRICE ved akutt skadebehandling

Kan utføres av alle og tiltakene i PRICE-prinsippet starter straks etter en skade har oppstått for å danne grunnlaget for en god rehabilitering. 

Protect (beskytte)

Avbryte aktivitet og beskytte skadestedet. Viktig de første 48 timene.

Rest (hvile)

Holde skadestedet i ro. Allikevel er det i de fleste tilfeller fordelaktig å prøve og bevege skadestedet så tidlig i fasen som mulig. Forsiktig og gradvis belaste skadestedet tidlig viser seg å være fordelaktig.

Ice (is)

Is er først og fremst smertelindrende i akuttfasen. Tidligere har man trodd at is er med på å minske hevelse og lekningstid, men det viser seg å være tvilsomt.

Compression (kompresjon)

Bruk elastisk bandasje rundt skadestedet. Dette minsker hevelse og blødning. Bandasjen skal være stram, men pass på at sirkulasjonen opprettholdes utenfor skadestedet. Kompresjonen bør opprettholdes 48-72 timer etter skaden har skjedd. 

Elevation (heve skadested)

Skadestedet holdes høyt for å redusere blodtrykket og minske blødningen.

Behandling av belastningsskader

Belastningsskader er skader som inntrer når deler av kroppen er overbelastet etter gjentatt og ensidig belastning over lang tid. 
Jevnlig ensidig trening, trening der man ikke overholder retningslinjer for gradvis progresjon, ikke adekvat restitusjon, samt andre og mer sammensatte faktorer kan resultere i at selv små og nesten ubetydelige plager kan utarte seg til smerter som gjør videre aktivitet umulig. 
Typiske belastningskader er løperkne (runner`s knee) eller beinhinnebetennelse (medial tibial stressyndrom)

Belastningsskader opptrer ikke alltid ved idrett. Disse skadene og smertetilstandene kan gjerne debutere dersom man på jobb eller under annen aktivitet har repetitive bevegelser, lang tids statisk belastning eller av annen årsak utsettes for mer enn hva den lokale vevstolleransen er.

Belastningsskader kan også forebygges i stor grad ved tilpasset belastning til ferdighets- og treningsnivå.

Les mer om forebygging av skader på:

skadefri.no

Hvordan kan Stadionklinikken hjelpe?

Hos oss har vi lang erfaring med  behandling og rehabilitering av idrettsskader. Vi jobber daglig med idrettsutøvere fra breddeidrett til toppidrett. Ved skader som bør henvises til spesialist for vurdering eller behandling, bistår vi i denne prosessen.

  • Undersøke og kartlegge plagene
  • Behandling og smertelindring
  • Veilede til planlegging og mestring av rehabiliteringsfaser
  • Tilpasse og tilrettelegge for nødvendige øvelser og aktivitet
  • Tilrettelegge for prestasjonsfremmende og skadeforebyggende trening
  • Henvise til ytterligere undersøkelser eller behandling ved behov
  • Se øvrig meny for undersøkelse og behandling

Våre idrettsambassadører

«Stadionklinikken har i mange år vært en god og viktig partner for FFK. Tjenestene de leverer holder et høyt nivå og de utvikler stadig ny kunnskap og kompetanse tilpasset våre behov. I tillegg er de dedikerte og flotte personer vi setter stor pris på å jobbe med hver dag!«

Joacim Heier

Daglig leder, Fredrikstad fotballklubb

«Utrolig fornøyd med Stadionklinikken!

Jeg får alltid god hjelp og oppfølging av dyktige behandlere.»

Marlen Aakre

Hekkeløper, Fredrikstad Idrettsforening

«Som motorsportutøver har jeg mange store og små samarbeids-partnere. Stadionklinikken er en av de små som utgjør stor forskjell! Regelmessig behandling er gull verdt for meg.

Jeg føler meg alltid fitt og fleksibel når jeg drar derfra!»

Stian Paulsen

Racerkjører, Stian Paulsen Racing

«Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet med Stadionklinikken! Man får time raskt, og det er like hyggelig uansett hvem man kommer til.

De tar seg alltid god tid og er gode på rehabiliteringsopplegg og oppfølging i etterkant av skade. Aldri hatt bedre oppfølging før.«

Nora Wold

Hekkeløper, Fredrikstad Idrettsforening

Våre samarbeidsklubber

Enkle og effektive øvelser for ulike problemstillinger!

Meld på nyhetsbrev for nyttige råd og tips

Finn frem til oss

Veibeskrivelse

Inngang på Fredrikstad stadions langside mot «Værste-broa»

  • Gode parkeringsmuligheter
  • Gangavstand fra sentrum
  • Nære byferge
  • Handicap-vennlig

 

Spør om det du lurer på!

Kontakter du oss på e-post svarer deg innen 24 timer

Stadionklinikken AS

Adresse

Stadion 29, 1671 Kråkerøy

Telefon

69 34 35 45

E-post

info@stadionklinikken.no