Fotbehandling og ortopediske såler.

Stadionklinikken har et spesielt fokus på fotrelaterte plager og behandlingen av dette. Vi har høy kompetanse og er opptatt av å finne årsaken til fot eller fotrelaterte problem ved en grundig undersøkelse. Vi utreder og undersøker problemet ditt for å utelukke andre sykdomstilstand samt diagnostiserer slik at vi på best mulig måte kan behandle og rehabilitere smertene dine. I mange tilfeller dreier det seg om spesialtilpasning av såler som tillegg til behandling.

Dersom du har behov for såler, spesialtilpasser vi såler til din fot. Vi tilpasser såler på en måte som er unikt på markedet i Norge. Mange leverandører tilpasser såler etter avstøpning av foten i vektbærende posisjon. Føtter som trenger støtte er som mest ustabil i vektbærende posisjon.
Vår styrke er at vi tilpasser sålen i ikke-vektbærende, nøytral posisjon, ved hjelp av et unikt vakuum-system. I mange tilfeller holder det med prefabrikerte såler fra Superfeet som har en rekke varianter av såler som passer til alle typer av sko.

Les mer om Superfeet ortopediske såler.

 

Fotens oppbygning og funksjon

 

Fotens oppbygning og funksjon er fascinerende, med tanke på at den skal være en stabil grunnmur for resten av kroppen. Føttene er viktige for å ta opp belastning fra underlaget. Foten skal være en adaptiv støtdemper i det ene øyeblikket, en stabil grunnmur i det neste, for så til slutt å være en stabil hevearm som skal føre deg framover. For at disse prosessene skal fungere er man avhengig av at alle leddene og musklene i foten jobber som de skal. Dersom kroppens grunnmur ikke er riktig støttet, så vil ikke strukturene over den være det heller. Dette blir omtrent som grunnmuren i et hus. Derfor forekommer det at fotplager eller feilbelastning fra føttene kan lede til plager andre steder i kroppen. Et par føtter har tilsammen 56 bein som i alt består av en fjerdedel av kroppens bein. Det er kanskje ikke rart når føttene skal ta opptil 3-5 ganger av kroppsvekten vår i hvert steg. I motsetning til hva mange tror er det beina og leddbåndene, og ikke musklene som kontrollerer fotbuene og funksjonenen til disse. Føttene var i utgangspunktet konstruert for å tilpasse seg et ujevnt underlag. Mange har ustabile føtter og absorberer støt og belastning dårligere, derfor forplanter belastningen seg til andre steder og skaper plager. Ikke nødvendigvis bare i føttene. Mange av fotplagene og plager relatert til fotproblematikk er fordi vi beveger oss på mer hardt og flatt underlag enn tidligere.